C

DIDO (prive collectie)

Een popart creatie. Dat de ogen en een zwarte vlek herkenning oproepen. De ogen een klein beetje naar links of rechtst en weg herkenning. Wanneer men de kleuren weg zou laten dan nog zou het Dido zijn. Het was overigens een heel lief beesie dat me door de winterdepressie heeft geloosd, na mijn sleutelbeen breuk en kort daarvoor mijn DBS operatie,

Stilleven

Een van de opdrachten die ik mezelf heb opgelegd is dat ik wil leren schilderen. Een goede vrind van me gaf mij dat advies. Ik startte een paar jaar geleden met abstract schilderen. Niet omdat het makkelijker was, in tegendeel, maar om met emotie te leren schilderen. Bij hem in zijn atelier stonden we naast elkaar te schilderen. Hij zat te frunniken op de vierkante millimeter , terwijl bij mij de klodders op het doek vlogen. Emotieloos keek hij wat en hoe ik dat deed, met het vriendeljke verzoek het plafond te sparen. Na een half uur was de emotie eruit. boos op mezelf greep ik na de kwast en vertrouywde mijn doek aan gesso (Primer). Ik hoorde een gsmoorde kreun naast mij. Mijn vriend had me een tijdje gevolgd en schrok van zoveel agressie naast hem en keek mij vol ontzetting aan.

Jonge kat

Het is maar hoe je het (wil) zien. Een aangeklede poes of een normale kat die opzij kijkt.Denk eraan. Het zegt veel van jezelf.